Min historia

Det hela började med en sjukskrivning. Efter ett par dagar började jag orka sitta vid datorn kortare stunder, men kunde inte riktigt komma på vad jag skulle ta mig för. Efter ett tag började jag laborera lite i ett CAD-program och gjorde till slut en pusselinspirerad ring. Jag blev väldigt nyfiken på hur denna skulle se ut i verkligheten och hittade ett företag som kunde gjuta ett exemplar från min CAD-fil.

Pusselringen

Det tog ett tag men när leveransen kom fram fick jag direkt blodad tand! Även om jag var tillbaka på jobbet så hade jag hunnit börja fundera över nya designer och förfina dem i huvudet. Nästa smycke jag gjorde var ett hängsmycke i form av en ridpiska. Eftersom jag nu hade fått mer känsla för hur resultatet skulle bli arbetade jag med dessa som designvillkor och blev efter några iterationer riktigt nöjd med resultatet.

Ridpiskasmycket

Det var nu jag tog nästa steg. Jag började skissa på en uppsättning vigselringar. I ett svagt ögonblick lovade jag min då blivande fru att det skulle bli lite ”bling” på ringen. Men ädelstensinfästningar var ett outforskat område för mig så när jag hade valt sten beställde jag även ett par lika stora i glas att ha till övning. Detta visade sig vara en bra plan och jag lärde mig mycket på de två prototyperna i silver jag gjorde innan jag till slut var färdig med designen. Ringarna gjordes i vitt guld min fru fick 2ct ”bling”. Men jag måste erkänna att det var nervöst att fästa in allt på riktigt.

Under tiden med vigselringarna gick frammåt gjorde jag ett par hängsmycken till. Det ena i form av en stiliserad snippa och det andra i form av en snopp. Jag använde liknande designmetoder för att göra en variant av en triskelion.

Efter att ha funderat ett tag bestämde jag mig, jag vill försöka nå ut till fler med mina smycken, och det är där vi är idag.